Tuomas Tuimala

Tervetuloa
Taidekoulu Tuimalaan

Tutustutaan toisiimme

Haluatko oppia taidetta, muttet tarkkaan tiedä, mistä sinun kannattaisi aloittaa? Oletko etsinyt vinkkejä netistä muttet edelleenkään täysin tiedä, miten sinun kannattaisi edetä? Tuntuuko taiteen tekeminen sinusta paikka paikoin vaivalloiselta, ja kaipaisitko henkilökohtaista tukea, jotta voisit päästä alkuun ja onnistua?

Tervehdys, ystävä!

Olemme Tuomas ja Liisa Tuimala ja opetamme kuvataidetta Taidekoulu Tuimalassa.

Perustimme Taidekoulu Tuimalan vastaukseksi edellä oleviin kysymyksiin. Tarjoamme korkeatasoista kuvataiteen verkko-opetusta Suomessa ja autamme sinua löytämään oma tyylisi ja tapasi tehdä taidetta.

Liisa Tuimala
Luonnoksen piirtäminen maalauspohjalle öljyvärimaalaus
Pastellimaalauksen paperit
Taustaa

Aloitimme kuvataiteen opettamisen verkkokursseilla vuonna 2016. Kokemuksemme satojen kurssilaisten ohjaamisesta on saanut meidät vakuuttumaan, että myös sinä voit oppia taidetta, vaikka olisit perehtymässä taiteeseen vasta ensi kertaa tai tietäisit eri tekniikoista tässä vaiheessa vain vähän.

Ajatusmaailmamme

Taidekoulu Tuimalassa opit ajattomia taiteenteon periaatteita. Haluamme, että voit kehittyä taidoissasi ja löytää samalla uusia puolia omasta itseilmaisustasi. Opetamme kursseillamme tärkeimpiä piirtämisen ja maalaamisen taitoja, joita on opetettu eri taidekouluissa kymmeniä ja satoja vuosia. 

Yksi tärkeimmistä ajatuksistamme on opettaa asiat niin, että voit soveltaa oppimaasi kurssien ulkopuoliseen tekemiseen. Voit siirtää oppimasi asiat suoraan omaan taiteeseesi ja kehittyä taiteen tekijänä – olipa tyylisuuntasi mikä tahansa.

Tyylisuunnista puheenoleen, arvostamme kaikenlaisia tapoja tehdä taidetta. Jos meidän kuitenkin pitäisi valita itsellemme mieluisin tyylisuunta, se olisi klassinen realismi. Nautimme perinteisistä tyyleistä, taitolähtöisyydestä ja pitkäjänteisestä tavasta työskennellä. Arvostamme kauniita maisema- ja asetelmamaalauksia ja innostumme ajattomalla tyylillä tehdyistä piirustuksista. Myös abstrakti ilmaisu vetoaa meihin.

Ajattomuuden ja perinteisyyden lisäksi meitä kiinnostaa hyväksi havaittujen asioiden tuominen nykyaikaan, tähän päivään. Voimme ottaa oppia menneistä ajoista samalla, kun säilyttämme tuoreuden ja nykyaikaisuuden. Kursseillamme sinulla on mahdollisuus pohtia omaa taiteilijuuttasi ja kehittyä omista lähtökohdistasi käsin.

Tapamme ohjata sinua

Ohjaamme sinua kursseillamme sinun lähtötasostasi ja tavoitteistasi käsin. Voit olla vasta-alkaja tai jo pidemmälle edennyt kuvataiteen tekijä ja saat apua niissä asioissa, jotka ovat sinulle tärkeimpiä. Halutessasi saat meiltä henkilökohtaista palautetta omista töistäsi ja voimme yhdessä miettiä tavoitteitasi, tekniikkaasi ja tyylisuuntaasi.

Jos haluat opiskella kursseillamme mieluummin omassa rauhassasi ja itsenäisesti, sekin sopii. Vuorovaikutus meidän kanssamme ja omien töiden näyttäminen muille on kursseillamme vapaaehtoista.

Kuivapastellivärit pastallimaalaus
maisemamaalaus kuivapastelleilla pastellivärit
Tuomas Tuimala
Tuomas Tuimala

Olen kuvataiteilija ja Taidekoulu Tuimalan toinen omistaja. Synnyin Äänekoskella vuonna 1982. 

Taideharrastukseni alkoi jo lapsena sarjakuvien piirtämisellä. Aikuisiässä aloin harjoitella kuvataidetta ammattimaisesti ja päivärutiiniini kuuluu nykyään piirtämistä ja maalaamista useita tunteja päivässä. Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti ihmishahmojen ja potrettien maalaaminen. 

Oma matkani aloittelijasta tähän hetkeen pääasiassa itse oppien on innostava esimerkki siitä, kuinka kuka tahansa voi oppia tekemään taidetta taidokkaasti. Piirtäminen ja maalaaminen ovat hienoja taitoja, eikä niiden hallitsemiseen tarvita vuosien koulutusta – pitkäjänteisyyttä kylläkin. 

Koska olen kahlannut tieni kuvataiteilijaksi osin kantapäänkin kautta, minulla on nykyään hyvä käsitys siitä, mikä kuvataiteen oppimisessa on oleellisinta. Kursseilla opetan tärkeimmät asiat sinulle.

Liisa Tuimala

Synnyin Luvialla vuonna 1986. Taide veti minua puoleensa lapsena ja nuorena, ja kuvaamataito oli lempiaineeni ala-asteelta lukioon. Lapsemme syntymän jälkeen päätin toteuttaa haaveeni ja ryhdyin taidealan yrittäjäksi. 

Opiskelin öljymaalausta paikallisen taiteilijan opissa ja myöhemmin menin töihin taidegalleriaan / kehystämöön, jonka yhteydessä myytiin myös taidetarvikkeita. Taidekenttä alkoi tulla tutuiksi ja yrittäjyyden myötä minussa kasvoi halu luoda alalle jotakin uutta.

Vuonna 2016 aloimme kehittää taiteen verkko-opetusta silloisen työkaverini Sami Halttusen kanssa – ensimmäisinä Suomessa. Loimme hyvän pohjan kuvataiteen verkko-opetukselle ja avasimme Taidekurssit.fi-sivuston. 

Nyt teemme töitä Tuomaksen kanssa Taidekoulu Tuimalassa kurssien opettajina, avioparina ja toisiamme eteenpäin potkivina taiteilijoina.

Liisa Tuimala
Näissä asioissa voimme auttaa sinua

● Sinun on vaikea päästä alkuun tekemisessä

● Kamppailet värien, mittasuhteiden ja varjostusten kanssa

● Koet epävarmuutta välineiden tai työskentelytapojen suhteen

● Kärsit liiallisesta itsekriittisyydestä tai olet epävarma omasta osaamisestasi

● Kaipaat varmuutta ja itseluottamusta tekemiseesi

● Haluat saada ohjausta, palautetta ja uusia näkökulmia

● Haluat löytää oman tyylisi ja nauttia tekemisestä

Kukka-asetelman maalaaminen akryylimaalaus
Nähdään kursseilla!

Olemme itse mukana kursseillamme ja siellä voimme tutustua toisiimme paremmin. Meiltä voit aina kysyä kysymyksiä ja pyytää neuvoja. Kursseillamme on todella lämminhenkinen ja kannustava ilmapiiri, mikä pitää yllä innostusta ja rohkaisee ylittämään itsensä.

Olemme itse nauttineet suunnattomasti kurssilaisten kommenteista ja näkökulmista liittyen erilaisiin taiteenteon piirteisiin. Vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa kursseilla ja monet pohdinnat ovat vieneet myös meitä eteenpäin. Niin se vaan on, että kurssilaiset luovat Taidekoulu Tuimalan.