Akryylimaalauksen tarvikkeet

Hyödyllistä
tietoa

Lue lisää

Sopivatko kurssimme täysin ensikertalaisille?

Sopivatko kurssimme ensikertalaisille?


Liisa Tuimala

Mietitkö, voitko tulla kurssille, vaikket tiedä taiteesta, sen tekemisestä tai mistään siihen liittyvästä juuri mitään? Haluaisitko kokeilla piirtämistä tai maalaamista, mutta...

  • Et tiedä, mitä eroa on öljy-, akvarelli- ja akryyliväreillä. 
  • Et tiedä, mitä tarvikkeita sinun pitäisi hankkia tai mistä niitä edes saa. 
  • Et ymmärrä taiteen tekemiseen liittyvää sanastoa ja mietit, viitsitkö osallistua kurssille, jossa kaikki muut ehkä tietävät sinua enemmän. 
  • Et yksinkertaisesti tiedä, mistä sinun kannattaa aloittaa tai mihin suuntaan lähteä. 

Hyviä uutisia aloittelijoille

Meillä on sinulle hyviä uutisia. Voit liittyä kursseillemme, vaikket tietäisi taiteen tekemisestä yhtään mitään. Joten jos olet haaveillut uuden taidon oppimisesta ja sinua kiinnostaa alkaa ilmaista itseäsi taiteen keinoin, liity mukaan kursseillemme. 


Kursseillamme sinun ei tarvitse tietää etukäteen, mitä välineitä tarvitset, miten niitä käytetään ja mistä niitä saa. Sinun ei tarvitse ymmärtää taiteesta tai sen tekemisestä mitään, jotta voit liittyä mukaan. Voit olla taiteen saralla aidosti vasta-alkaja.

Et tarvitse pohjatietoa tai osaamista etukäteen

Kursseillamme me kerromme sinulle, mistä lähdetään liikkeelle ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Kerromme sinulle tarvittavista välineistä ja työtavoista. Näytämme konkreettisesti, miten ensimmäiset askeleet otetaan ja miten kaunis kuva lähtee syntymään. Kurssiemme oppisisällöissä on paljon videoita, jotka näyttävät sinulle seikkaperäisesti, miten teokset tehdään vaihe vaiheelta. Jotta voit pysyä kärryillä, sinulla ei tarvitse olla pohjatietoa tai taiteellista osaamista etukäteen.

Opetusta ilman taiteellista jargonia

Suunnittelimme kurssimme vasta-alkajia silmälläpitäen. Olemme tunnettuja siitä, että kerromme edistyneemmätkin asiat selkeästi ja ilman taiteellista jargonia. Käytännönläheisyyden ja johdonmukaisuuden ansiosta kuka tahansa voi seurata opetusta ja soveltaa sitä omaan tekemiseen helposti.


Tämä ei silti tarkoita, että kaikki olisi helppoa, valmiiksi pureskeltua tai vaivatonta. Taiteen oppiminen vaatii sinulta vaivannäköä ja kärsivällisyyttä. Jos haluat kehittyä, sinun on tehtävä harjoittelutyö itse. Sinun on piirrettävä itse ja maalattava itse. Mutta sitähän sinä halusitkin tehdä, eikö totta? Me näytämme sinulle, miten se tapahtuu.

"En ymmärrä klassisesta taiteesta mitään"

Jotta voit liittyä kursseillemme, sinun ei tarvitse tietää, kuka oli Rembrandt ja mitäköhän hän mahtoi tehdä. Klassinen eli perinteinen taide on meistä todella kaunista ja arvostettavaa, mutta sinä et tarvitse ymmärrystä taidehistoriasta tai vanhojen mestareiden tuotannosta oppiaksesi uutta, jos se ei sinua erityisemmin kiinnosta. Perinteiset menetelmät ovat todella toimivia, ja siksi me opetamme niitä yhdessä nykyaikaisten keinojen kanssa. Lopulta on kuitenkin sama, oliko jokin menetelmä peräisin 1700-luvulta vai jostain muualta. Päähuomiomme kursseilla on siinä, miten sinä voit tulla taitavammaksi.

Yhdistelmä toimivia, luotettavia ja hyväksi havaittuja keinoja

Klassiset menetelmät taiteessa mielletään helposti sellaisina, että ne ovat tavallisten kuolevaisten ulottumattomissa ja että ne vaativat erityisiä lahjoja tekijältään. Osa kavahtaa sanaa klassinen ja ajattelee, että "ei se ole minua varten". Todellisuudessa juuri selkeytensä ja johdonmukaisuutensa vuoksi klassiset keinot ovat kaikkien opittavissa. 


Perinteiset menetelmät ovat kestäneet aikaa syystä. Ne ovat toimivia, luotettavia ja hyväksi havaittuja. Ei ihme, että niitä on opetettu taidekouluissa ympäri maailman kirjaimellisesti satoja vuosia. Kuka tahansa voi parantaa teoksiaan klassisten menetelmien avulla lyhyessäkin ajassa.


Emme halua kuitenkaan palata aikaan ennen sähkölamppuja. Koska elämme nykyajassa, haluamme että myös taiteemme toimii nykyajassa. Olemmekin valinneet opetukseemme parhaat piirteet eri aikakausilta ja yhdistäneet toimivimmat keinot, joista nykytaiteilija voi hyötyä.

Hengähdystauko kaoottisuudesta

Taitolähtöinen tapa tehdä taidetta tarjoaa tähän sekasortoiseen, riidanhaluiseen ja usein itsekeskeiseen maailmaan harmoniaa, ylevyyttä ja kauneutta. Jos kaipaat hengähdystaukoa kaikesta ympärillämme vallitsevasta epäjärjestyksestä, tulet todennäköisesti inspiroitumaan ja virvoittumaan kurssiemme äärellä. 

Kursseillamme pääset kokemaan, miltä tuntuu kun käsissäsi on ensimmäinen teos, jonka olet tehnyt aivan itse. Et ehkä koskaan uskonut pystyväsi siihen, mutta siinä se nyt on. Uuden taidon oppimisen myötä sinulle avautuu kokonaan uusi maailma itseilmaisun ja luovuuden saralla. 


Tervetuloa siis mukaan kursseillemme, vaikket tietäisi taiteesta yhtään mitään.

Kurssimme sopivat sinulle, jos haluat oppia kuvataidetta ja olet halukas panostamaan edistymiseesi.

Kuvassa Taidekoulu Tuimalan Tuomas kertoo, miten muotokuvan piirtämisessä voi onnistua.

Liity kursseillemme, jos...

● Aloitat piirtämistä tai maalaamista ensi kertaa
● Teet jo taidetta, mutta haluat kehittyä tekniikassasi ja saada vakaan pohjan osaamisellesi
● Haluat ohjausta, tukea ja palautetta
● Haluat lisää itseluottamusta ja varmuutta oman taiteesi tekemiseen
● Haluat löytää oman tyylisuuntasi

Kursseillamme viemme teorian käytäntöön. Saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea juuri niissä asioissa, jotka merkitsevät sinulle eniten.