parallax

Innostu ja onnistu

Artikkelit

Lue artikkelimme ja inspiroidu kuvataiteesta. Me autamme sinut vahvaan alkuun, jotta voit saada iloa omasta taiteestasi.

Tärkein kysymys, jonka maisemamaalarin tulisi esittää itselleen

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Oletko kiinnostunut maisemamaalauksesta? Tuntuuko sinusta, että aihe on liian laaja ja et tiedä, mihin maisemissa kannattaisi keskittyä? Tai koetko, että maisemamaalauksesi eivät ole haluamallasi tasolla muttet tarkkaan tiedä, miten voisit niitä parantaa?

Haastattelussa Juliaana Katainen

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Sain mahdollisuuden haastatella Juliaana Kataista, joka aloitti kursseillamme vuonna 2021. Puhuimme Juliaanan kanssa luovuudesta, kuvataiteen tekemisestä ja siitä, miten oma taide on mahdollista yhdistää lapsiperhe-elämään. Käsittelimme myös taiteen tekemisen henkistä puolta ja sitä, miten kuvataide voi toimia voimavarana omassa elämässä.

Akvarellimaalauksen erityispiirteitä

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Akvarellimaalaus eroaa merkittävästi muista tekniikoista, kuten öljy- ja akryylimaalauksesta. Käyn tässä artikkelissa läpi akvarellimaalauksen keskeiset omalaatuisuudet, joiden tietäminen auttaa sinua suunnittelemaan omia maalauksiasi ja koko maalausprosessia paremmin.

Miten saada akvarellimaalaukseen valkoista?

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Akvarellimaalauskurssillamme nousi esiin kysymys siitä, mitä eri keinoja maalarilla on saada valkoista teokseensa. Kysymys on tärkeä, sillä vesiväreillä maalanneet tietävät, että maalaus menee helposti pilalle, jos värejä laittaa paperille liikaa ja puhdas pinta katoaa.

Miten eri lyijykynät eroavat toisistaan?

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Oletko koskaan miettinyt, mitä eri kirjain- ja numeroyhdistelmät tarkoittavat lyijykynissä, ja miten eri lyijykynät eroavat toisistaan? Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä nämä merkinnät tarkoittavat ja mitä eroa on kovilla ja pehmeillä kynillä.

5 vinkkiä parempiin maisemamaalauksiin

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Tykkäätkö maalata maisemia? Oletko joskus kulkenut jossain todella upeissa maisemissa ja miettinyt, miten saisit vangittua näkymät tauluksi? Tässä artikkelissa annan sinulle viisi neuvoa onnistuneempiin maisemamaalauksiin. Katso samalla video aiheesta.

Haastattelussa Marjo Kallunki

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Pääsin haastattelemaan Marjo Kallunkia, joka on yksi kurssilaisistamme. Marjo on kiinnostunut erityisesti muotokuvien tekemisestä ja hänen kanssaan puhuimme muotokuvamaalauksen lisäksi myös taiteen tekemisen henkisistä haasteista, jotka ovat useimmille meistä tuttuja.

Tee näyttävämpiä teoksia muotovalaistuksen avulla

Kirjoittanut: Tuomas Tuimala

Haluaisitko oppia yksinkertaisen keinon parantaa taideteoksiasi? Muotovalaistuksen käyttö on juuri tällainen keino. Kerron tässä artikkelissa, mistä muotovalaistuksessa on kyse ja miten voit soveltaa sitä omissa teoksissasi.

Taiteen opiskelu netissä vs. luokassa

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Ihmiset haluavat opiskella kotonaan ja oman aikataulunsa mukaisesti. Netti mahdollistaa vuorovaikutuksen ja henkilökohtaisen opettamisen myös matkan päästä. Taidetta siis opiskellaan netissä koko ajan enemmän. Mutta miten kuvataiteen opiskelu netissä eroaa perinteisestä, luokassa tapahtuvasta opiskelusta?

Onko läpipiirtäminen huijaamista?

Kirjoittanut: Tuomas Tuimala

Läpipiirtäminen on varmasti yksi nopeimmista ja helpoimmista menetelmistä piirtää luonnos. Se on todellisuudessa niin helppo, että jopa lapsikin sen osaa. Useimmille meistä läpipiirtäminen onkin tuttu menetelmä jo lapsuudesta. Läpipiirtämisestä tekee helppoa se, ettei se vaadi minkäänlaista mittaamista tai ajatustyötä.

Haastattelussa Kristiina Nurminen

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Sain edun haastatella kurssilaistamme Kristiina Nurmista koskien taidetta ja sitä, mitä taide merkitsee hänelle. Kristiina tuli mukaan kursseillemme vuonna 2020 tutun Facebookissa jakaman vinkin perusteella. Syksyllä 2021 hän piti ensimmäisen taidenäyttelynsä. 

Häpeätkö omaa taidettasi?

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Oletko törmännyt tilanteeseen, jossa taiteilija häpeää tai vähättelee omia tuotoksiaan? Minä olen, ja yleensä häpeäntunne liittyy varsinkin alkuvaiheen tekemiseen ja siihen, että tekijä on vasta aloitellut taidettaan tai hänellä ei ole kokemusta omien töiden esittelystä muille.

Mitä eroa on Mars Blackilla, Ivory Blackilla ja Payne's Graylla?

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Akryylimaalauskurssillamme nousi esiin kysymys erilaisista mustista. Mitä eroa on esimerkiksi Mars Blackilla ja Ivory Blackilla? Molemmat näyttävät aivan samalta paletilla. Ja entäpä sitten hyvin tumma Payne's Gray, joka sekin näyttää yhdeltä uudelta mustalta tuubista ulos puserrettuna.

Pastellimaalauksen erityispiirteitä

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Mikä tekee pastellimaalauksesta erityistä? Pastellimaalaukseen liittyy muutamia erityispiirteitä, jotka ovat ominaisia tälle nimenomaiselle tekniikalle. Jos et ole maalannut kuivapastelleilla aiemmin, tämä juttu auttaa sinua pääsemään jyvälle, mistä tässä tekniikassa on kyse.

Maalauspohjan rakentaminen kiilapuiden avulla

Kirjoittanut: Liisa Tuimala

Käyn läpi seuraavalla videolla, miten kestävä pohja rakennetaan öljymaalaukseen ja mitä tarvikkeita tarvitset. Videon jälkeen voit lukea lisää kiilapuista, kankaasta ja pohjan rakentamisesta.

Tiesitkö?
Taiteen tekemisen henkinen hyöty

Tutkimusten mukaan kuvataiteen tekeminen voi vaikuttaa myönteisesti henkiseen hyvinvointiin esimerkiksi vähentämällä stressiä ja lisäämällä onnellisuutta.

Myönteiset vaikutukset lisääntyvät niin aloittelijoilla kuin pidempään taidetta tehneilläkin.

Ruutupaperi teoksen suunnittelu


Tilaa kirjeemme

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kursseista,
innostavista taideneuvoista ja muusta hyödyllisestä.