Innostu taiteesta

Kurssit käynnissä

Autamme sinua kehittymään taidoissasi, mikä lisää itseluottamustasi taiteilijana. Saat tukea ja ohjausta sinulle tärkeissä asioissa.

Katso kurssimme

Haastattelussa Kristiina Nurminen

Sain edun haastatella kurssilaistamme Kristiina Nurmista koskien taidetta ja sitä, mitä taide merkitsee hänelle. Kristiina tuli mukaan kursseillemme vuonna 2020 tutun Facebookissa jakaman vinkin perusteella. Syksyllä 2021 hän piti ensimmäisen taidenäyttelynsä.

Moi Kristiina, kertoisitko jotakin itsestäsi?
– Olen Kristiina, 56-vuotias rouva Keski-Uudeltamaalta. Koulutukseltani olen apuvälineteknikko. Varsinaista taidekoulusta minulla ei ole, mutta olen osallistunut monille erilaisille taidekursseille vuosien varrella.

Kristiina Nurminen ja unikkomaalaus

Kuinka kauan olet tehnyt taidetta ja mikä veti sinut aikanaan taiteen pariin? Miten kuvaisilit taiteellista matkaasi alkuhetkistä tähän päivään?
– Yläasteen kuvaamataidon opettajallani oli suuri vaikutus siihen, miten suhtaudun taiteeseen tänä päivänä. Taide on aina kulkenut mukanani niin arjessa, kuin matkoillanikin.

Mitä aiheita käsittelet teoksissasi? Millä tekniikalla maalaat?
– Tällä hetkellä maalaan pääasiassa akvarelleilla, joihin olen mieltynyt niiden monipuolisuuden vuoksi. Aiemmin työskentelin pastelliväreillä ja lyijykynällä, musteella ja hiilellä. Aiheina teoksissani näkyvät eläimet ja joskus muotokuvat. Tussikyniä saatan käyttää muiden tekniikoiden kanssa yhdessä.

Mistä saat innoituksen taiteesi tekemiseen?
– Innoituksena taiteelleni on elämä itse. Joskus vaan näkee hienon maiseman tai kivan kuvan kavereiden somejulkaisuissa ja siitä innostuneena aloittaa työn. Innostus voi olla jokin violettisävy maalaukessa, jonka haluaa omasta väripaletista esille. Joskus riittää oma tunnetila.

Akvarellimaalaus rannalta

Mitä taiteen tekeminen antaa sinulle?
– Taiteen tekeminen vie minut omaan maailmaan. Ajantaju häviää ja sivellin kädessä rentoudun. Saan iloa myös siitä, kun lahjaksi antamani maalaus saa saajansa onnelliseksi.

Onko sinulla taiteellisia esikuvia? Kenen taiteilijoiden teokset puhuttelevat sinua?
– On paljon hienoja taiteilijoita, joiden töitä arvostan. Taideharrastuksen alkuvaiheessa minuun teki suuren vaikutuksen ”meren ja myrskyn maalari”
Ivan Aivazovski sekä Von Wrightin veljesten valokuvamaiset teokset. Lisäksi Sergei Kubratovin akvarelliteokset inspiroivat minua.

Minkälaisia haasteita olet kohdannut taiteen tekemisen saralla ja miten olet onnistunut voittamaan ne?
– Ehkä suurin haaste taiteelleni olen minä itse. Eri tahoilta tullut palaute ja kiinnostus teoksiani kohtaan on saanut minut jatkamaan taiteen tekemistä ja uskomaan myös itse tekemiini teoksiin.

Unikkomaalaus akvarelli

Mikä sinun mielestäsi on ollut avain siihen, että olet kehittynyt omassa taiteessasi?
– Se että olen opetellut perustekniikoita kursseilla ja soveltanut niitä rohkeasti omiin teoksiini. Myös internet on mahdollistanut tekniikan oppimista. Olen katsonut videoita muiden taiteilijoiten työskentelystä ja ottanut oppia siitä.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita tai tavoitteita sinulla on?
– Haaveenani tällä hetkellä on päästä ulkomaille taidekurssille, johonkin, missä voi aamusta iltaan vain maalata. Tavoitteenani on tehdä taidetta niin, että se tuntuu itsestä hyvältä ja tuo hyvää mieltä myös muille.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle henkilölle, joka on vasta aloittelemassa taiteen tekemistä ja ehkä epäröi oman taiteensa kanssa?
– Haluan sanoa sen, että kannattaa hakeutua taidekursseille oppimaan tekniikoita ja tehdä rohkeasti omanlaista taidetta. Kannattaa uskoa omaan taiteeseensa. Jokainen osaa tehdä taidetta – on vain erilaisia tapoja tehdä sitä. Taidetta ei saa ottaa liian vakavasti, sen merkitys on kaikille erilainen. Myös hyvistä välineistä on iso apu. 

Tuleeko mieleesi vielä muuta, mitä haluaisit kertoa?
– Lisään vielä kiitokset Liisalle taidekursseista, jotka pelastivat minut kororakurjuudesta keväällä 2020. Olin joutunut lomautetuksi ja kuulin tutun kautta kursseistanne. Kursseilla aika meni kuin siivillä, koska joka päivälle oli tehtävää. Se todella auttoi lomautusaikana. 

Kristiinan teoksia löytyy lisää hänen Instagram-tililtään @kristiina.nurminen.

 


Lahjakortti

Lahjakortti


Muista lähesitäsi lahjakortilla

Valitse alta lahjakortin summa, lisää lahjakortti ostoskoriin ja maksa tilaus. Toimitamme lahjakortin sinulle sähköpostilla heti tilauksesi jälkeen, jonka jälkeen voit antaa sen läheisellesi.

Lahjakortin summa
Innostu uudesta!
Näissä asioissa voimme auttaa sinua

● Sinun on vaikea päästä alkuun tekemisessä

● Kamppailet värien, mittasuhteiden ja varjostusten kanssa

● Koet epävarmuutta välineiden tai työskentelytapojen suhteen

● Kärsit liiallisesta itsekriittisyydestä tai olet epävarma omasta osaamisestasi

● Kaipaat varmuutta ja itseluottamusta tekemiseesi

● Haluat saada ohjausta, palautetta ja uusia näkökulmia

● Haluat löytää oman tyylisi ja nauttia tekemisestä

Kukka-asetelman maalaaminen akryylimaalaus

Kurssilaistemme kommentteja

Hyvä, että teknisen tarkasti opastatte maalaustyön etenemistä. Näin tarkkaa ja konkreettisestikin helpommin käsitettävää opastusta ei löydy mistään maalausopaskirjoista! Kiitokset!

Jukka Ylävuo

Akvarellikurssin jäsen

Opin tällä kurssilla paljon enemmän parissa viikossa, kuin opiston kurssilla puolessa vuodessa. Kiitos todella paljon ja aion jatkossakin ottaa teidän kursseja, sillä saan niistä niin paljon iloa ja hyötyä.

Katariina Y.

Maisemamaalaus kuivapastelleilla -kurssin jäsen

Kovasti kiitoksia hyvistä kursseista! Muotokuva helposti -kurssi oli loistava. Oppimani perusteella piirsin mainion muotokuvan miehestäni. Aiemmin en uskonut pystyväni tähän. 

Eeva Hågensen

Muotokuva helposti -kurssin jäsen

Kiitos, laadukkaista kursseista Liisa ja Tuomas! On ansiotanne, että olen jälleen päässyt eteenpäin maalausharrastuksessani. 

Marjaana Rinne-Loikala

Akryylimaalaus haltuun -kurssin jäsen